Her til aften lavede jeg pizza med chorizo, løg og ost. Helt enkelt og helt lækkert.
Okay, jeg snød lidt og købte en færdig fuldkornsdej. So what.
Det bedste er, at jeg har til endnu en omgang igen i morgen aften!
søndag den 31. juli 2011
Staudehaven på Fyn lukker!
Pr. 1. juni 2012 lukker Staudehaven på Fyn definitivt. Så hvis du vil nå at se haven, skal det være i år. Desværre.
lørdag den 30. juli 2011
Man skal ikke lade sig slå ud af en fiasko
Sikke en dejlig lørdag.
Jeg vil vise lidt forskelligt. Fiaskoen kommer vi til om lidt. Men først - se lige hvad jeg fik til morgenmad:
Jeg vil vise lidt forskelligt. Fiaskoen kommer vi til om lidt. Men først - se lige hvad jeg fik til morgenmad:
torsdag den 28. juli 2011
Stegt svinekød med iceberg og jordbær
Jeg har længe haft lyst til at lave aftensmad med jordbær, så nu skulle det være. Retten har en rigtig god smag, det er frisk sommermad.
onsdag den 27. juli 2011
Kartoffelsalat med nye kartofler, tomater og løg
Uhm, endnu en kartoffelsalat. Og lidt mere aktivitet her. Den her salat var rigtig god, især dressingen til.
tirsdag den 26. juli 2011
50 faste læsere!
Nu har jeg 50 faste læsere!
Hurra, tillykke til mig... :-D
Jeg er rigtig glad for, at der er nogen, der læser med på min blog. Jeg synes generelt, at Blogland er rigtig hyggelig! Så tusind tak for, at I også læser med her.
Jeg har været lidt stille henover weekenden, men jeg har egentlig haft i tankerne at lave noget lækker mad (ikke kage...) over de kommende dage. Det håber jeg bliver fedt. Nu må vi se.
Det er det der med, at mængden af fritid og aktivitet på bloggen hænger sammen. ;-)
Tak og god tirsdag!
fredag den 22. juli 2011
Hindbærlagkage
På en dag hvor nordmænd lider, sudanere sulter og danskere knivdræber, er det tid til lige at sunde sig og tænke og sende en tanke eller to.
Derefter er det vigtigste, at livet skal gå videre.
I dag lavede jeg en hindbærlagkage, som blev rigtig god.
Derefter er det vigtigste, at livet skal gå videre.
I dag lavede jeg en hindbærlagkage, som blev rigtig god.
Durumboller
Jeg er blevet lidt vild med at bage mit eget brød om morgenen. Hos LaTascha så jeg en opskrift på durumboller, og de blev rigtig gode.
torsdag den 21. juli 2011
Løgsuppe med ostebrød
Jeg er vild med løg, og jeg har længe haft lyst til at prøve løgsuppe. Så i dag lavede jeg den her rigtig lækre løgsuppe.
onsdag den 20. juli 2011
Romkugler
Hos Piskeriset så jeg en opskrift på romkugler. Den måtte jeg bare prøve! Og de blev super lækre. Men nu har jeg så vist også opbrugt min romkugle-kvote for de næste dag.. ug.. måneder!
Hvid fredløs og grå bladlus
Her i foråret købte vi et par forskellige stauder til det hvide bed. En af dem er hvid fredløs, Lysimachia clethroides, og den er lige nu ved at springe ud.
Vi købte også dahlia, men de er slet ikke i blomst endnu. Til gengæld har de fået ækle, grå bladlus.
Jeg har prøvet at spule dem væk med vandslangen og jeg har sprøjtet med sulfovand, men de er der endnu!
Hvad skal jeg gøre - har du et tip?
Vi købte også dahlia, men de er slet ikke i blomst endnu. Til gengæld har de fået ækle, grå bladlus.
Jeg har prøvet at spule dem væk med vandslangen og jeg har sprøjtet med sulfovand, men de er der endnu!
Hvad skal jeg gøre - har du et tip?
tirsdag den 19. juli 2011
Mild chokoladekage i randform
Jeg fandt en gammel opskrift, som jeg fik lyst til at prøve. Jeg troede, det var noget særligt, men det blev nu egentlig bare til en fin, almindelig kage. :-)
Jeg en eng mig bygge vil...
Vi har et lille stykke jord, som vi ikke bruger til noget, så det har fået lov at ligge. Men da jeg så et indlæg om en mikro-eng hos En landliggers dagbog, blev jeg inspireret.
Gennem forskellig research på Journalisthøjskolen har jeg efterhånden lært en del om vild natur og enge. Så med den viden i baghovedet, besluttede jeg mig altså for at lave en eng på vores lille stykke jord.
Jeg har ingen le. Men jeg fandt hæksaksen, og så gik jeg ellers i gang i jordhøjde. Det gav sved på panden!
Det er jo en form for mini-naturpleje, hvis man kan snakke om det. Idéen er nemlig, at der skal udvikle sig en slags 'eng' med mange forskellige planter og insekter.
Man skal slå engen én gang hvert år efter Sankt Hans og rive afklippet sammen og væk. Jo flere år man gør det, jo bedre vil biodiversiteten blive. På billedet herover kan man vist lige ane, at jeg har gravet en skål med vand ned. Den kan forhåbentlig også tiltrække dyr. Jeg har lagt en stor sten ned i skålen, så dyrene ikke drukner.
Jeg ved slet ikke, om det kan lade sig gøre i en parcelhushave, men nu prøver vi! Det er et eksperiment.
Gennem forskellig research på Journalisthøjskolen har jeg efterhånden lært en del om vild natur og enge. Så med den viden i baghovedet, besluttede jeg mig altså for at lave en eng på vores lille stykke jord.
Jeg har ingen le. Men jeg fandt hæksaksen, og så gik jeg ellers i gang i jordhøjde. Det gav sved på panden!
Det er jo en form for mini-naturpleje, hvis man kan snakke om det. Idéen er nemlig, at der skal udvikle sig en slags 'eng' med mange forskellige planter og insekter.
Man skal slå engen én gang hvert år efter Sankt Hans og rive afklippet sammen og væk. Jo flere år man gør det, jo bedre vil biodiversiteten blive. På billedet herover kan man vist lige ane, at jeg har gravet en skål med vand ned. Den kan forhåbentlig også tiltrække dyr. Jeg har lagt en stor sten ned i skålen, så dyrene ikke drukner.
Jeg ved slet ikke, om det kan lade sig gøre i en parcelhushave, men nu prøver vi! Det er et eksperiment.
mandag den 18. juli 2011
At være en billig ... dahlia!
Tidligere i dag fandt jeg nogle poser med blomsterknolde i supermarkedet til fundpris. 10 kroner pr. pose! I to poser med dahliaer kunne jeg lige se, at der var spirer, så de røg ned i kurven og blev plantet, da jeg kom hjem.
søndag den 17. juli 2011
Næsten rigtige rundstykker!
I går prøvede jeg Verdens Bedste Brød, og det blev jeg nødt til at videreudvikle til rundstykker. Tanken er god, men det kræver både finjusteringer og øvelse at få dem helt rigtige.
lørdag den 16. juli 2011
Verdens Bedste Brød af Jim Lahey
Ja, det er et noget ambitiøst navn, Jim Lahey har givet sit brød. Javist, skorpen er måske verdens bedste. Men at få selve brødet til at se ud som på de lovende billeder, det kræver vist lidt øvelse.
OBS: Det er værd at se dette indlæg, hvor øvelse gjorde, at brødet blev væsentligt bedre!
OBS: Det er værd at se dette indlæg, hvor øvelse gjorde, at brødet blev væsentligt bedre!
Solhatte og chokoladeblomst
Både den almindelige og den hvide solhat er sprunget ud nu, og chokoladeblomst, Cosmos, er også lige sprunget ud med sin første blomst.
Jeg stak lige snuden ned i blomsten, og jo jo, den dufter af chokolade!
Billederne tog jeg i går.
Jeg stak lige snuden ned i blomsten, og jo jo, den dufter af chokolade!
Billederne tog jeg i går.
fredag den 15. juli 2011
Nu kan du printe opskrifterne!
Ja, det er rigtigt nok.
Hos Faster Philip så jeg en smart anordning, der gør, at man kan printe indlæggene/opskrifterne ud!
Det er simpelt hen en print-knap! Den har jeg også fået på min blog nu.
Det fungerer på den måde, at der nederst i hvert indlæg er en knap som denne.
Den trykker man på. Så kan man vælge, hvor meget man vil have printet ud. Om det skal være hele indlægget eller bare opskriften, om der skal være billeder med.
Og så har man to muligheder. Enten printer man sin opskrift ud. Eller også kan man gemme den som pdf-fil.
Det er smart og rimelig individualiseret. Lad mig vide, hvis det volder problemer. Desværre er der lidt reklamer, men jeg tror ikke, de forstyrrer.
Jeg håber, at det her vil være et eksempel til efterfølgelse rundt på de andre madblogs. :-)
Lige her kan du få din egen print-knap til din blog. For 20 kr. pr. måned kan man desuden få en reklame-fri version.
Hos Faster Philip så jeg en smart anordning, der gør, at man kan printe indlæggene/opskrifterne ud!
Det er simpelt hen en print-knap! Den har jeg også fået på min blog nu.
Det fungerer på den måde, at der nederst i hvert indlæg er en knap som denne.
Den trykker man på. Så kan man vælge, hvor meget man vil have printet ud. Om det skal være hele indlægget eller bare opskriften, om der skal være billeder med.
Og så har man to muligheder. Enten printer man sin opskrift ud. Eller også kan man gemme den som pdf-fil.
Det er smart og rimelig individualiseret. Lad mig vide, hvis det volder problemer. Desværre er der lidt reklamer, men jeg tror ikke, de forstyrrer.
Jeg håber, at det her vil være et eksempel til efterfølgelse rundt på de andre madblogs. :-)
Lige her kan du få din egen print-knap til din blog. For 20 kr. pr. måned kan man desuden få en reklame-fri version.
Kirsebærkage (chokoladekage)
Vi har et stort kirsebærtræ i haven, og dem vil vi jo gerne bruge til noget. Jeg fandt en opskrift på en kirsebærkage, som også er en chokoladekage, og som er rigtig lækker.
onsdag den 13. juli 2011
Kartoffelsalat med radiser, ærter og persille-slaw
Jeg havde en rest kogte nye, danske kartofler, så jeg fik lyst til at lave en lækker kartoffelsalat med friske råvarer.
Friske forsyninger
Jeg har lige været på markedet og hente friske forsyninger. Radisser og bredbladet persille. Ærter og creme fraiche er dog ikke derfra.
tirsdag den 12. juli 2011
Det må I altså se...
Sommer-solnedgange er så flotte. Den i aften må I altså lige se. Billedet er taget lige for få øjeblikke siden.
Jeg synes aldrig rigtig, billedet yder virkelighedens farver retfærdighed. Jeg må have mig et godt kamera, når jeg engang ikke længere er studerende. :o)
Jeg skal prøve at bage en chokoladekage med kirsebær i om et par dage, det glæder jeg mig til. Den skal I nok få at se.
Jeg synes aldrig rigtig, billedet yder virkelighedens farver retfærdighed. Jeg må have mig et godt kamera, når jeg engang ikke længere er studerende. :o)
Jeg skal prøve at bage en chokoladekage med kirsebær i om et par dage, det glæder jeg mig til. Den skal I nok få at se.
Afleveret eksamensprojekt - ferie!
Jeg har lige afleveret mit andet eksamensprojekt her kl. 10 i formiddags. Jeg dumpede jo det første for tre uger siden. Det betyder så, at jeg nu endelig har ferie!
Så nu skal jeg rigtig meget af det, jeg gør på billedet. Ligge med fødderne oppe!
Så nu skal jeg rigtig meget af det, jeg gør på billedet. Ligge med fødderne oppe!
lørdag den 9. juli 2011
Reportage i marken
Forleden var jeg jo på reportage i marken i forbindelse med mit eksamensprojekt, og her er nogle af billederne 'derude fra'.
Dukat-sommerfugl |
torsdag den 7. juli 2011
Reportage-tur
Jeg blogger ikke så meget de her dage, for jeg klør på med min re-eksamen.
Lige nu er jeg ude at lave reportage fra en mark. Det skal jeg nemlig bruge i min artikel. :)
Lige nu er jeg ude at lave reportage fra en mark. Det skal jeg nemlig bruge i min artikel. :)
tirsdag den 5. juli 2011
Hindbær-solbærmarmelade
Det er en dejlig tid lige nu med meget frugt og bær i haven. I den gamle, grønne syltebog fandt jeg opskriften på det her marmelade.
mandag den 4. juli 2011
Tallerkensmækker
Vi har været tidligt ude med tallerkensmækkerne (blomsterkarse - Tropaeolum) i år, så de gror ret massivt nu.
søndag den 3. juli 2011
En lidt for lyserød kage: Hindbærmoussekage
Måske er den her kage lidt for lyserød. Eller også er jeg for sart. Men det ændrer ikke på, at den smager rigtig godt. Det er bagt sommer.
lørdag den 2. juli 2011
fredag den 1. juli 2011
Pølsehorn (med bagepulver)
Jeg havde ikke noget gær, men jeg ville bare have pølsehorn i dag! Nu er det ikke lige frem fordi, jeg har langt til et supermarked. Men det er bare en af de dage, hvor jeg arbejder godt herhjemme og nusser rundt. Så jeg tyede til den nemme løsning; pølsehorn med bagepulver.
Abonner på:
Opslag (Atom)