Sider

søndag den 19. juni 2011

Amerikansk tunsandwich med syltede agurker og chips

I dag fandt jeg lige et glas syltede agurker i tykke skiver, så nu skulle tunsandwich med syltede agurker og chips afprøves - the American way! 
Jeg har set det hos Birthe fra Newyorkerbyheart lige her.


Først blander man tun, mayonnaise og salt og peber.


Så smører man det ud på ristet toastbrød, og dækker med de syltede agurker.


Og det skal ikke være almindelige syltede agurker. Det skal nemlig være de tykkere og mere sprøde skiver. Beauvais sælger dem under navnet 'Appetit Agurker'. Man kan selvfølgelig også lave det selv.


Hele brødet dækkes med agurkerne, og så er det bare at klappe sammen.


Jeg skar dem i trekanter, for at gøre dem lidt lettere at spise. Uhm, det ser da lækkert ud!


Og så anrettet fint med almindelige, saltede chips til.


Og jeg må sige, at - tallerkenen blev tom!


I dag var jeg ude at lede efter de lidt specielle syltede agurker, og jeg fandt dem. Derfor skulle Birthes opskrift på sandwich prøves. Forinden var jeg meget skeptisk. Tun og syltede agurker lød mærkeligt sammen! Men jeg blev virkelig positivt overrasket!

Det milde tun, de syrlige agurker, det sprøde brød og så en knasende, salt chips 'on the side'. Det smagte virkelig godt! Prøv det - du bliver hooked! Heldigvis er der til endnu en omgang sandwich i agurkeglasset og brødet, for jeg synes virkelig, det her er en lækker, nem frokost. Uhm! Tak Birthe.

Indlægget kom lidt sent på her til aften, for jeg har været i haven, og vi har siddet og hygget med okseculottesteg. Den fik to timer ved først 130 grader og den sidste halve time ved 180 grader, for da blev den gennemstegt, som vi gerne vil have det. Og så fik den selvfølgelig lige lov at hvile 25 minutter, inden vi skar den ud. I morgen har jeg lyst til at bage en æblestang.


Amerikansk tunsandwich med syltede agurker og chips
3 personer

1 dåse tun
2 spsk mayonnaise
salt
peber
syltede, tykke agurkeskiver (Appetit Agurker fra Beauvais)
6 skiver ristet toastbrød, evt. grovtoast
chips med salt

Rør tun med mayonnaise og krydr med salt og peber. Smør tre skiver brød med tunblandingen og dæk hele brødskiverne med de syltede agurker. Klap sandwichene sammen med de usmurte skiver.
Skær evt. i trekanter og server med chips.

2 kommentarer:

  1. Hvor fantastisk at du kunne lide det!! Alle siger at de synes det lyder virkelig mærkeligt, men når de så har smagt det, så er de fleste hooked ligesom dig :-)

    Det er bare sådan en nem måde at få frokost på - og jeg har altid sådan et glas i køleskabet...

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe

    Ja, alle tre rundt om bordet syntes faktisk, at de smagte godt!

    God idé lige at have et glas stående...

    SvarSlet