Gær opløst i lun mælk og smør tilsættes et æg, sukker og mel.
Dejen skal puttes ca. 30 minutter. :-)
Derefter ælter man. Dejen er rigtig god, smidig og lækker. Desværre jo nok pga. en del smør.
Æblerne til fyldet rives og blandes med sukker. Jeg var i tvivl, om al væden fra æblerne skulle med, så jeg tog det meste med og undlod kun ca. et par spiseskefulde væde. Og det fungerede fint. Måske kunne man indskyde vanillesukker her?
Fyldet fordeles og siderne foldes henover. Jeg bukkede enderne op, ligesom ved forårsruller, inden siderne blev foldet om.
I opskriften stod der noget med et flette-mønster, så det prøvede jeg på. Så penslede jeg med æggeblomme og dryssede med perlesukker, inden den efterhævede 20 minutter.
Når den er bagt, ser den måske lidt mørk ud, men hvis man lige holder øje med den og måske lægger et stykke stanniol over, hvis den bliver for mørk, går det nok.
Jeg var i tvivl, om den havde fået nok inden i, men det havde den heldigvis. Og jeg synes, den blev rigtig lækker!
I dag har vi fået tunsandwich igen, nam nam. Og så har jeg bagt gammeldags æblestang. Bagefter er jeg kommet til at tænke, at det ville passe helt perfekt til sensommeren, hvor æblehøsten er på sit højeste. Man skal jo spise efter sæson. ;-)
Til aften skal vi have rester af okseculotte fra i går med kartoffelsalat. Nam. Vi høstede også de to første jordbær fra haven i går!
I morgen skal jeg til Aarhus, hvor jeg skal til eksamen onsdag.
Flettet æblestang
1 stor stang
25 gram gær
2 dl mælk
1 æg
100 gram smør
4-5 spsk sukker
350-400 gram mel
Fyld
2 revne rå æbler
3 spsk sukker
Mælken lunes og smørret smeltes deri. Gæren røres ud i mælken, og æg og sukker tilsættes og til sidst melet. Dejen æltes og hæver lunt 30 minutter tildækket.
Dejen æltes om og rulles ud til en aflang plade, ca. 1 cm tyk og lægges på en bageplade med bagepapir. Revne æbler blandet med sukker fordeles på midten af dejen i en stribe. Enderne bukkes om og siderne foldes over fyldet. I den øverste side klippes strimler, der bukkes skiftevis til højre og venstre.
Pensl med æg, drys evt. med perlesukker og efterhæv 20 min.
Bag på nederste rille i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 minutter.
Server afkølet.
Kan fryses.
Uhm, hvor ser det lækkert ud. Bliver virkelig lækkersulten. :-)
SvarSletKunne forøvrigt så godt lide dit indlæg om fremtidsplaner; det lød bare så frit og livsbekræftende.
Held og lykke med eksamen på onsdag!
Kh Solsikke
Hej Solsikke!
SvarSletDet var også lækkert!
Jeg er glad for du kunne lide mit indlæg om fremtiden!
Og tak ift. onsdag.
Det ser meget lækkert ud :-)
SvarSletHej Vivik
SvarSletDet var det også! Uhm!
Jeg tror da bestemt at ham Ungersvenden er en rigtig lækkermund!! Den ser modbydelig godt ud den kage... ;o)
SvarSletJeg skal helt sikkert også prøve og flette sådane en lækker æblestang !! :o) Mums den ville passe super til min aften Latte´..
SvarSletKnus fra Frk. Lehmann
Hej Fru Friis
SvarSletHam Ungersvenden kan godt lide kage, ja. :-)
Kagen er modbydelig... god.
Hej Frk. Lehmann!
SvarSletJeg er helt sikker på, at den vil passe godt til din latte. God fornøjelse me'en. :-)
Den ser vel nok lækker ud, den må jeg prøve :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe
SvarSletDen er bestemt lækker. God fornøjelse.
Mums, hvor ser den lækker ud :-)
SvarSletHeld og lykke med din eksamen, så er der vel snart sommerferie?
Hej Hanne
SvarSletBeklager det lange svar. Men som du også kan læse her på bloggen, så dumpede jeg eksamen. Så der er ikke ferie endnu.
Men kagen er stadig lækker!