Jeg havde nogle tørrede tranebær liggende, som skulle bruges, så jeg fandt en opskrift på tranebærboller. Jeg synes, tørrede tranebær er så lækre. For mig er det helt konfekt-agtigt.
Solsikkekerner og tørrede tranebær røres i gærblandingen.
Dejen æltes og stilles til hævning.
Dejen formes til boller og hæver på pladen.
Pensles og bages. De blev lidt lyse, måske var det på grund af penslingen.
Jeg fandt en opskrift på tranebærboller med solsikkekerner her, og den måtte jeg da prøve. Bollerne blev gode. Jeg kan godt lide, når der er en del fyld i, så jeg kom mere i end oprindeligt. De blev lidt små, desværre, men det er måske også godt nok. ;-)
Tranebærboller
12 stk
25 gram blødt smør
2 dl mælk
½ dl surmælksprodukt, fx Skyr
12 gram gær
½ tsk salt
1 tsk sukker
½ dl solsikkekerner
1½ dl tørrede tranebær
350 gram hvedemel
Lun mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt smør og surmælksprodukt.
Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og tranebær og rør rundt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt grundigt.
Hæv dejen 30 minutter eller til den er dobbelt størrelse.
Del dejen i 12 stykker og form til boller.
Lad dem efterhæve på en bageplade ca. 15 minutter, mens ovnen varmer op.
Pensl evt. bollerne og bag 20 minutter ved 180 grader.
- Husk, at du kan printe opskriften ud.
Uhm, det er jo et helt TV-køkken, du har her på siden :) Tranebærbollerne ser rigtigt gode ud, dem vil jeg nok snart afprøve.
SvarSletUlla
Sidder jo og bliver helt lækkersulten ;-)
SvarSletHej Ulla
SvarSletTV-køkken, det var da noget af en titel! Tak. :D God fornøjelse med dem. :-)
Hej Vivik!
SvarSletHovsa?
De skal helt klart prøves på et tidspunkt - Ser lækre ud!
SvarSletuhmm... ser lækre ud ;0)
SvarSletJeg elsker tranebær sammen med græskarkerner i boller, men solsikkekerner ser ud til at fungere fantastisk :-)
SvarSletHej Skt. Helena
SvarSletDe er klart værd at prøve. God fornøjelse. :-)
Hej Merete
SvarSletJeg kunne især godt lide det lidt konfekt-agtige, som tørrede tranebær har over sig.
Hej Mademoiselle Black
SvarSletTranebær sammen med græskarkerner, det var da en fantastisk ide! Tak for tippet. :-)