Sider

søndag den 6. juni 2010

Akeleje-symfoni


Som jeg skrev igår, vil jeg vise nogle af de mange akelejer vi har i haven. De var her da vi kom, og har spredt sig og krydset sig helt af sig selv. De farvevarianter, der er her, er altså blevet skabt af naturen selv. Det er ret fascinerende at tænke på!

Akelejerne får næsten lov til at gro, hvor de vil, for det er et overdådigt syn, når de allesammen 'vifter med skørterne'. Og lige med det vuns, så er blomstringen ovre igen.
Akeleje er en to-årig plante, det vil sige at den spirer og gror det første år og blomstre det næste. Den selvsår meget villigt, så har man den først i haven, er den en trofast følgesvend.

Nyd billederne her fra haven! Først en næsten helt hvid... (Det er den mest hvide akeleje i haven overhovedet.)


Så en sart pink...


En næsten rød...


Og en mørkelilla...


De lilla og blå farver er der mange forskellige af. Det er i det hele taget en fornøjelse at gå på opdagelse blandt akelejerne! Hvert år bliver man overrasket over farverne.

I morgen vil jeg vise billeder af vores bonderoser. Jeg tjekkede nemlig her til aften, og der venter en dejlig gave i bedet i morgen tidlig. ;-)

3 kommentarer:

 1. Väldigt vackra aklejor! Jag har också några av dem. Roligt att hitta nya bloggar. Hälsn Mimi

  SvarSlet
 2. Skov-Storkenæb, Geranium sylvaticum heter geraninen du kunde lide, den findes vildtvoksende mange steder. hilsen Sophia

  SvarSlet
 3. - Mimi:
  Ja, och roligt at finna nya blogs!

  - Sophia:
  Tak, Sophia. Den vil jeg købe næste gang jeg kommer forbi den.

  SvarSlet