Sider

fredag den 30. juli 2010

Gamle dyder: Kærnemælksfromage

En af de gode, gammeldags desserter er fromage. Og her tænker jeg ikke på diverse supermarkeders udbud af masseproducerede rom-, citron- og vaniljefromage. Nej, den helt rigtige slags, som jeg lavede igår. Og som jeg vil fortælle om her, så du evt. har noget at afprøve her i den forestående regnfulde weekend - lad dig ikke skræmme af, at der skal bruges husblas! Selve opskriften kan ses nederst i indlægget.

Først lægges 8 blade husblas i blød.

Imens piskes kærnemælk, sukker og vaniljesukker sammen.

Husblassen smeltes med det vand, der hænger ved...

... til den er helt flydende og uden klumper.

Med skælvende underkæbe hældes husblassen i kærnemælken i en TYND stråle og under omrøring (derfor kunne jeg ikke tage et billede af lige netop det!). Kærnemælken stilles i køleskabet til den begynder at stivne lidt, for mig stod den højst i køleskab 20 min. Derefter vendes flødeskum og friske, selvfølgelig nyplukkede hindbær i med en dejskraber eller andet velegnet.

Så hældes hele blandingen op i din fineste serveringsskål, og efter 2-3 timer på køl...

Viola! Lige til at servere for dine fineste gæster.

Og her er opskriften så. Indrømmet - den er tyvstjålet fra FamilieJournal. Klik på billedet for at se den i læsbar størrelse.

Rigtig god og hyggelig weekend!

6 kommentarer:

 1. Å det hørtes godt ut, den skal jeg prøve på i helgen:)
  Og takk for tips ang rothalsråte, som sagt har jeg enda ikke fått den, eneste som gjenstår, he, he:) Men jeg skal følge dine tips til året, så unngår jeg den da også, og nå kjenner jeg godt de andre to, så skal jeg nok hanskes med dem:) Har jo klart å unngå gurkbladmøgel foreløpig... Men det er sant det du sier, det er flott at man kan prøve igjen og igjen:) Så jeg gir ikke opp:) Ha en god helg:)

  SvarSlet
 2. God fornøjelse i køkkenet så!
  Det er også derfor havemennesker ofte opnår en høj alder, fordi de følger haven år efter år - siger Claus Dalby! :-D

  SvarSlet
 3. hei og tak for hilsen hos mig :)

  den så da riktig lækker ud denne kærnemælksfromage.. men nå er jeg mere til kærnemælkshorn :) hos bageren :) er nemlig en lat kokk!

  ha' en hyggelig søndag.. knus fra nord :)

  SvarSlet
 4. fin opskrift, jeg er mest til kærnemælkesuppe... og dem er vi ikke mange af...
  mange havehilsner Lone.g

  SvarSlet
 5. Kærnemælkssuppe, det har jeg aldrig smagt. Men det er uden tvivl også en af de gamle dyder!

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 6. Ja, og min familie kan hverken lide lugten eller når rosinerne bliver store og svulmende (dagen efter)... men min storebror og jeg elsker det og kan hygge os gevaldigt med det.
  - Lone.g

  SvarSlet