Sider

tirsdag den 19. juli 2011

Jeg en eng mig bygge vil...

Vi har et lille stykke jord, som vi ikke bruger til noget, så det har fået lov at ligge. Men da jeg så et indlæg om en mikro-eng hos En landliggers dagbog, blev jeg inspireret.

Gennem forskellig research på Journalisthøjskolen har jeg efterhånden lært en del om vild natur og enge. Så med den viden i baghovedet, besluttede jeg mig altså for at lave en eng på vores lille stykke jord.


Jeg har ingen le. Men jeg fandt hæksaksen, og så gik jeg ellers i gang i jordhøjde. Det gav sved på panden!


Det er jo en form for mini-naturpleje, hvis man kan snakke om det. Idéen er nemlig, at der skal udvikle sig en slags 'eng' med mange forskellige planter og insekter.

Man skal slå engen én gang hvert år efter Sankt Hans og rive afklippet sammen og væk. Jo flere år man gør det, jo bedre vil biodiversiteten blive. På billedet herover kan man vist lige ane, at jeg har gravet en skål med vand ned. Den kan forhåbentlig også tiltrække dyr. Jeg har lagt en stor sten ned i skålen, så dyrene ikke drukner.

 Jeg ved slet ikke, om det kan lade sig gøre i en parcelhushave, men nu prøver vi! Det er et eksperiment.

10 kommentarer:

 1. Vores nabo har fortalt, at han havde eng i sin tidligere have (parcelhus), så det kan man vist sagtens.
  Han fortalte dog også at naboerne var lidt skeptiske.....så vogt dig ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Helle!

  Det lyder godt! Så har jeg store forhåbninger. :-D

  Det er vist så lille et område, at naboerne ikke engang opdager det. :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en super god ide. Her i haven tiltrækker vi dyr/insekter ved at ha' rigtig mange stauder med nektar, og et par vandbassin. En eng har jeg nu ingen planer om:) men en god ide. Anne Gine

  SvarSlet
 4. Hej Anne Gine

  Jeg håber i hvert fald, at det kan blive et arnested for dyreliv. Når haven ikke er fuld af en masse stauder, må man jo starte et eller andet sted og så arbejde videre med det. :-)

  SvarSlet
 5. En blomstereng vil gerne have MEGET mager jord.
  Vi har lavet en blomstereng på kirkegården hvor jeg arbejder, der er sået både 1 og flerårige planter (den er sået her i foråret).
  Ville have vist jer alle et billede af den lige før jeg gik på ferie, men...........dagen før jeg havde planlagt at tage kamera med, havde en af mine kollegaer pludselig klippet den ned (han kendte ikke til min fotoplan).
  Håber på at den står med blomster igen, når jeg vender tilbage på jobbet i næste uge, så skal jeg nok vise jer, hvor flot det kan være :-).

  SvarSlet
 6. Hej Vivik

  Du siger noget. Nu bliver jeg i tvivl, om jorden er mager nok, der hvor jeg har lavet eng. Nu må jeg se, hvad det så bliver til, hvis det ikke bliver til en eng.

  Jeg har set, hvor flot en eng kan være, så jeg glæder mig til billeder!

  SvarSlet
 7. Det lyder som en dejlig idé med en blomstereng i en del af haven. Jeg glæder mig til billeder - mon det kan nås at få den til at blomstre i år?

  SvarSlet
 8. Det lyder spændende. Glæder mig til at se hvad den udvikler sig til.

  SvarSlet
 9. Hej Madame

  Nej, det tvivler jeg på. Men det er jo nu, der gerne skulle udvikle sig de planter, der så blomstrer næste forår og forsommer.
  Skulle jeg måske selv så nogle frø? Det har jeg slet ikke tænkt på...

  SvarSlet
 10. Hej Camilla

  Jeg glæder mig også til at følge med i udviklingen. Det bliver spændende.

  SvarSlet