Sider

fredag den 22. juli 2011

Hindbærlagkage

På en dag hvor nordmænd lider, sudanere sulter og danskere knivdræber, er det tid til lige at sunde sig og tænke og sende en tanke eller to.

Derefter er det vigtigste, at livet skal gå videre.

I dag lavede jeg en hindbærlagkage, som blev rigtig god.


Hindbær koges til en slags sovs, der skal afkøle.


Vendes i flødeskum næste dag, når hindbærsovsen er helt kold.


Rør dejen til lagkagebunde.


Fyld i en springform.


Og bag.


Flæk den i tre bunde.


Første lag; makroner og hindbærcreme.


Andet lag; hvid chokolade og hindbærcreme.


Lagkagen pyntet.


Jeg ville egentlig have lavet noget hindbærcreme med husblas a la Mette Blomsterberg, men opdagede undervejs, at jeg ikke havde husblas, så jeg skiftede lige kurs og lavede istedet hindbærsovs i flødeskum mellem lagkagebunde.

Måske har du ikke prøvet selv at bage lagkagebunde, men det er super nemt og hurtigt og smager godt.


Hindbærlagkage
1 lagkage


Lagkagebunde
150 gram mel
150 gram sukker
3 æg
2 tsk bagepulver
3 spsk lunkent vand


Hindbærcreme
200 gram bær, fx hindbær
100 gram sukker
saft fra ½ citron
1 tsk vaniljesukker
½ l piskefløde

ca. 5 makroner
ca. 100 gram hvid chokolade

Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med vand.
Rør forsigtigt til en ensartet masse.
Hæld i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Afkøl kagen og flæk den i tre bunde.

Småkog bær, sukker, citronsaft og vaniljesukker uden låg i 15 minutter.
Tag gryden af varmen.
Afkøl helt i køleskab, gerne til næste dag.
Pisk fløden stiv og vend forsigtigt hindbærsovsen i.

Knus makroner og drys dem på den første bund og smør halvdelen af hindbærcremen på.
Hak chokoladen groft og drys det på den anden bund, der er lagt oven på bund et. Smør næsten resten af hindbærcremen på.
Læg den sidste bund ovenpå som top.
Pynt lagkagen med resten af hindbærcremen.


- Husk, at du kan printe opskriften ud.

27 kommentarer:

  1. Uhmmmm! Med stor fare for at "træde dig over tæerne", må jeg sige jeg er imponeret over din blog!! De fleste blogs jeg læser (der er langt mellem mandlige bloggere ??!!) skrevet af mænd, handler om biler, sport eller politik, haha...men halløj, her er jo en blog der er kæs for mig! Melder mig som fast læser!!
    Og så lige et ps: Den der hindbærskum, prøv lige at lægge den mellem en stak pandekager! (har en fantastisk nem opskrift på min blog)
    Altså, to tre pandekager - skum - pandekager - skum - pandekager - bananskiver eler anden frugt - osv. Byg den op som en lagkage :P Mums, siger jeg bare!!

    SvarSlet
  2. "kæs" - der skulle self. stå "kRæs"

    SvarSlet
  3. Ummm, den ser rigtig god ud. Du kunne nu godt have brugt den anden opskrift alligevel. Cremen uden husblas er stadig fint "stiv" til at komme i en lagkage af denne type.

    SvarSlet
  4. Hej Rikke!

    Velkommen til. :-)

    Du har bestemt ikke trådt mig over tæerne. Tak!
    Og tak for tippet, det lyder virkelig lækkert!

    SvarSlet
  5. Mnnn...dette ser da veldig godt ut:)
    Takk for hyggelig kommentar hos meg, og ønsker deg en riktig god helg!

    SvarSlet
  6. Hej Camilla

    Ja, det var ærgerligt, det må blive en anden gang. Jeg tænkte faktisk på, at den uden husblas så ikke kunne bruges til for eksempel de kager, du tit laver. Men så har jeg jo en undskyldning for at prøve igen, he he.

    SvarSlet
  7. Hej Inger Marie

    Det var godt. :-) Selv tak og god weekend!

    SvarSlet
  8. Oj,,,,,,,,nu blev jag hungrig :)
    å missa inte

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    VÄLKOMMEN :)
    Håkan

    SvarSlet
  9. Uhmm... ser lækker ud ;0)

    SvarSlet
  10. Mums, nu er jeg godt nok lækkersulten :-D
    Ud og rode i skabene.
    God weekend :-)

    SvarSlet
  11. Hei Håkan

    Jeg har netop tilmeldt mig det. :-)

    SvarSlet
  12. Hej Merete

    Den var rigtig lækker, men ikke noget, man spiser mange stykker af. :-)

    SvarSlet
  13. Hej Hanne

    Ups. He he. ;-)
    God weekend!

    SvarSlet
  14. Det er jo en rigtig sommerlagkage den der - mmm :-)

    SvarSlet
  15. Hej Piskeris

    Det har du helt ret i. :-)

    SvarSlet
  16. Hold da op, hvor ser den god ud!! Sådan en vil jeg gerne bestille når jeg fylder 40 lige om lidt ;-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  17. MUMS hvor ser den lækker ud !!!! :o) På sådan en søndag morgen :o) Ja så blev jeg lige fast læser hos dig..SYNES jeg havde gjort det for et stykke tid siden - men kunne ikk forstå at jeg aldrig fik "opdateringer" fra dig !!!!!! Men må ha´trykket på noget "andet" :o) Go´søndag..
    Frk. Lehmann

    SvarSlet
  18. Hej Birthe

    Tak, det var den også. Det kan da sagtens lade sige gøre - det bliver en noget smattet pakke, hvis den skal sendes med posten! ;-)

    SvarSlet
  19. Hej Frk. Lehmann!

    Velkommen som fast læser. Det er ikke sådan med alle de knapper.
    Den var rigtig lækker - skynd dig ud og bag. ;-)

    SvarSlet
  20. Kære Ungersvenden'
    Lækker kage. Jeg elsker alt med bagværk med hindbær. Jeg laver selv en hindbærlagkage og meget simpel, du kan evt selv kikke på min blog
    Hilsen Lone.g

    SvarSlet
  21. uha, den ser skøn ud!

    Jeg vil gerne videresende en award til dig - se venligst det sidste nye indlæg på min blog. Håber du har lyst til at lege med:-)
    Mange hilsner Marianne

    SvarSlet
  22. Hej Lone

    Ja, hindbær er lækkert. Jeg vil smutte forbi din blog så!

    SvarSlet
  23. Hej Tante Sød/Marianne

    Jeg har besluttet, at min blog er awardfri, men tak for tanken!

    SvarSlet
  24. Lidt sen reaktion på dit svar til mig, men jeg har lige været på en uges ferie. Ja, til fondant betrukkede kager, så er det bedst at den har fået husblas, men den er rigeligt stiv til en almindelig lagkage. Så JA, du har hermed en perfekt undskyldning for at prøve den en anden gang :-))

    SvarSlet
  25. Hej Malou

    Jeg kunne rigtig godt lide det lidt rustikke look. ;-)

    SvarSlet
  26. Hej igen Camilla

    Så håber jeg da, din ferie var god! Tak for 'undskyldningen'. ;-)

    SvarSlet