Sider

fredag den 15. juli 2011

Hjemmerørt mayonnaise + remoulade

Det smager af remoulade - bare tusind gange bedre!



Æggeblommer og olie emulgeres, dvs. blandes forsigtigt sammen uden det skiller.



Fyldet og krydderurter hakkes så fint som muligt.




Det blandes med mayonnaisen og karry og gurkemeje røres i - det er karry til venstre og gurkemeje til højre.




Så har man en lækker og sprød remoulade!




Jeg har længe haft lyst til at prøve at røre min egen remoulade, så det skulle prøves i dag. Jeg fandt en opskrift her. Først lavede jeg jo en mayonnaise, og derefter blev det til remoulade. Så det er to opskrifter i én.


Jeg bryder mig ikke vildt meget om den smag, mayonnaisen får, for jeg synes, den smager meget af olivenolie. Måske vil jeg bruge en mere neutral olie næste gang, det skal jeg lige tænke over. 


Men remouladen blev virkelig skøn! Virkelig! Syrlig fra kapers og agurker, stærk fra rødløg, fed fra mayo og sprød fra agurkerne. Smagen var rigtig god. Det var en succes. 


Og så tror jeg, at tilsætter man bare kogt æg og æble, så har man en lækker karrysalat.


Hjemmerørt mayonnaise
1 portion


2 pasteuriserede æggeblommer
lidt salt
1 dl mild koldpresset (jomfru)olivenolie


Æggeblommerne røres med lidt salt, olien tilsættes i en tynd stråle under konstant omrøring, brug evt. en el-mixer eller en stavblender, det kan være nemmere end at røre mayonaisen tyk med håndkraft.




Hjemmerørt remoulade
1 portion


1 portion hjemmerørt mayonnaise eller ca. 1 dl købe-mayonnaise
5 spsk finthakket syltet agurk
3 spsk finthakket rødløg
2 spsk finthakket kapers
en lille håndfuld finthakkede friske krydderurter, fx persille og purløg
½ tsk karry
½ tsk gurkemeje


Alle ingredienserne blandes sammen til remoulade. Tilsæt evt. yderligere agurk, løg, kapers m.m., hvis remouladen bliver for tynd.

12 kommentarer:

  1. Altså hvor er du bare flittig i køkkenet.

    Ha' en dejlig dag.

    SvarSlet
  2. Hej Madam Bæk

    Jeg nyder det. Og der er mere på vej. ;-) God dag!

    SvarSlet
  3. For pokker da - hvis ikke jeg skulle besøge svigermekanikken i weekenden, så skulle det der da helt sikkert have været mit weekendprojekt.

    SvarSlet
  4. Hej madazz

    Det kan jeg godt forstå! Det var også rigtig lækkert.

    SvarSlet
  5. Hej ungersvend, hvor er det lækkert! ÆÆÆlsker remou og synes ikke at der er særlig mange, der deler min passion. Må prøves. Mvh Maiken

    SvarSlet
  6. Hej Maiken!

    Jeg tror ikke, jeg har set dig her før, så velkommen til.

    Det var virkelig lækkert. Jeg synes, remo som regel er godt, men med den her opskrift blev det lige mange gange bedre! Det er så godt.

    SvarSlet
  7. Jeg har prøvet at lave mayonnaise et par gange, og olivenoliens kvalitet gør ret stor forskel. Første gang fik jeg brugt en, som var lige lovlig billig og besk i smagen, hvilket var ret tydelig i mayonnaisen, mens jeg anden gang huskede at købe en væsentlig bedre og mildere olivenolie. Så prøv det endelig igen men vær obs på, at olivenolien får lov til at 'bestemme' en del smagsmæssigt :-)

    I øvrigt en ret flot remoulade - det har jeg ikke prøvet at lave, men det ser meget spændende ud!

    SvarSlet
  8. Hej Piskeris!

    Tak for respons! Så tror jeg, jeg vil huske at få fat i en bedre olivenolie end hverdagsolien til næste gang. Det hjælper forhåbentlig.
    Tak - det var virkelig lækkert! Jeg kunne lige forestille mig det til en stegt fiskefilet. :-)

    SvarSlet
  9. Remouladen ser rigtig lækker ud, og smager helt sikkert mange gange bedre end det købte.
    Må hellere prøve at lave det en dag. Elsker mad tilberedt fra bunden :-))

    SvarSlet
  10. Hej Vivik

    Mad tilberedt fra bunden er altid godt.
    Remouladen her er rigtig god, både konsistens og smag er noget helt andet end det købte.

    SvarSlet
  11. Havde opgivet tanken om at lave hjemmelavet remoulade, for synes bare der skulle alt for meget af alt muligt i, men denne opskrift er meget mere simpel! Hurra!
    :)
    /Smagssag

    SvarSlet
  12. Hej Smagssag

    Du er vist ny - velkommen til.

    Med få ingredienser bliver det rigtig godt. ;-) Remouladen er rigtig god, du skal bare være opmærksom på ikke at bruge en for billig/besk olie, for det vil træde tydeligt frem her. :-)

    SvarSlet