Sider

onsdag den 13. juli 2011

Kartoffelsalat med radiser, ærter og persille-slaw

Jeg havde en rest kogte nye, danske kartofler, så jeg fik lyst til at lave en lækker kartoffelsalat med friske råvarer.


Nye danske kartofler er så lækre, så jeg startede med at skære dem i tykke skiver.


Radiser og solsikkekerner blandes i.


Ærterne bælges.


Det hele røres sammen med lidt olie.


Creme fraiche og bredbladet persille røres sammen.


Aftenens tallerken!


En hyldest til de gode råvarer.




I dag har jeg frådet mig i friske grøntsager til aftensmad. Jeg havde en rest kogte kartofler, der skulle bruges, og i fryseren havde jeg lige tre græske frikadeller med salatost.
Resultatet blev godt, det var en rigtig god kartoffelsalat, og frikadellerne smagte godt til.
Jeg prøvede at lave en persille-slaw, inspireret af coleslaw, som jeg ikke bryder mig om i den oprindelige form. Men jeg ved nu ikke. Jeg tror, det vil fungere bedre som slaw/dip, hvis man kommer mindre persille i. Så jeg har halveret mængden af persille i opskriften i forhold til det, man kan se på billederne.

Jeg fandt ud af, at friske ærter og radiser er en rigtig god kombination. Det smager bare så godt sammen. Og forresten kunne man godt have brugt et saftigt æble til noget her.

I dag har jeg bare lavet hyggelige ting, for nu har jeg jo ferie. Desværre venter der også noget rengøring. :-(


Kartoffelsalat med radiser, ærter og persille-slaw
1 person

6-8 kogte, kolde kartofler
ca. 100 gram friske ærter
10 radiser
2 spsk solsikkekerner
1 spsk olivenolie
½ bundt persille
200 gram creme fraiche 9%

Skær kartoflerne i tykke skiver. Bland med bælgede ærter, halverede radiser, kerner og olie. Lad det hvile kort.
Skyl persille og hak groft. Rør det med creme fraiche.
Server evt. med kød, for eksempel frikadeller.

6 kommentarer:

  1. Jeg ELSKER kombinationen af radiser og friskbælgede ærter, det går tit igen om sommeren hos mig :-)
    Det ser virkelig godt ud....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe

    Det var en ny opdagelse for mig, men det hører helt sikkert til de fremtidige somre.

    SvarSlet
  3. Hi hi jeg kan se, at jeg har været det forkerte sted i dag ;-)

    Ha' en dejlig aften.

    SvarSlet
  4. Hej Madam Bæk

    Det tager jeg som et kompliment!

    SvarSlet
  5. Det ser sgu godt ud - sjældent at man ser så mange grønsager på én gang på en fyrs tallerken og så tilmed frivilligt;-) Flere af Jeres slags, tak:-)

    SvarSlet
  6. Hej LaTascha/Anne

    Det var også rigtig lækkert. Jeg er sikker på, at der er mange flere af min slags. ;-)

    SvarSlet