Sider

fredag den 15. juli 2011

Kirsebærkage (chokoladekage)

Vi har et stort kirsebærtræ i haven, og dem vil vi jo gerne bruge til noget. Jeg fandt en opskrift på en kirsebærkage, som også er en chokoladekage, og som er rigtig lækker.


Smør og sukker røres sammen med æg.


Melblanding røres i.


Så er det kirsebærrenes tur.


Dejen hældes i en form.


Og efter en tur i ovnen får man en rigtig lækker og svampet kage.


Vi havde nogle kirsebær, der skulle bruges. Så jeg fandt den her opskrift på en chokoladekage med kirsebær.

Desværre er der rigtig meget smør og sukker i, men kagen blev rigtig god, med en god smag og svampet.
Næste gang tror jeg dog, jeg vil komme en halv eller hel gang ekstra kirsebær i, for dem var der ikke for mange af.

Har du kirsebær og nogle kalorier, du ikke ved, hvad du skal bruge på, så er det her et rigtig godt bud.


Kirsebærkage
ca. 32 stykker

400 g søde kirsebær
250 g blødt smør
500 g sukker
4 æg
450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
50 g kakao (ca. 1 dl)
4 tsk bagepulver
4 tsk vaniljesukker
3,5 dl mælk
2 spsk kartoffelmel

Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke.
Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælk.
Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag kirsebærkagen midt i ovnen ved 175 grader i 70 minutter.
Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
Kagen kan også bages helt uden kirsebær.

2 kommentarer:

  1. Ihh, hvor lyder den lækker :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe!

    Ja, den er bestemt lækker. Jeg glæder mig til at se, om den bevarer fugtigheden de kommende dage.

    Du har måske set, at man nu kan printe?

    SvarSlet