Sider

søndag den 17. juli 2011

Ribssaft

Jeg har før skrevet om de mange bær, vi har i haven, især ribs. Så jeg fandt på at lave klassisk ribssaft af dem.


Bærrene koges.


Saften sies.


Saften koges op igen og der tilsættes sukker.


Der tilsættes Atamon, og så er saften færdig.


Jeg fandt en klassisk opskrift på ribssaft i Den grønne Syltebog, så det blev ribsene brugt til.

Der skulle dog mere sukker i, end hvad der stod i opskriften. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.


Ribssaft
ca. 1 liter

1 kg ribs
2 dl vand

Til hver liter siet saft:
500 gram sukker
½ tsk flydende Atamon eller 1/4 tsk Atamonpulver

De skyllede ribs koges med vandet ved svag varme, til bærrene brister.
Mosen hænges til afdrypning eller sies.
Saften måles, koges op og tilsættes sukkeret.
Saften bringes igen i kog, skummes, tilsættes Atamon og fyldes i varme, Atamonskyllede flasker eller kande, der lukkes til med det samme.

- Husk, at du kan printe opskriften ud.

10 kommentarer:

  1. Uhmm, vil du bytte med en friskbagt bolle?? Jeg elsker ribssaft, men de er svære at finde synes jeg :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe

    Deal!

    Er det saften eller bærrene, du leder efter? Nogle planter eller poser ribs kan jeg nok finde ekstra af. ;-)

    SvarSlet
  3. Kære Ungersvend! Nu må det høre op! Jeg tror ikke på at du er studerende i din bedste alder....! Du MÅ simpelthen være en 80'årig smuk, hvidhåret bedstemor med ternet forklæde som laver alle disse lækkerier til sine børnebørn, ellers er der ikke noget er passer til min simple kassetænkning...eller tager jeg da helt fejl!!??????? c".)

    SvarSlet
  4. Hej Fru Friis!

    Sorry to say. Det kan godt være mit hår er på tilbagetogt, men det er ikke hvidt!
    Jeg tror, du må revidere din 'kassetænkning'. :o) Jeg er bare en ung studerende, der nærer en stor respekt for lækre råvarer brugt på lækre måder. Og det er nogle gange de gammeldags måder.
    Håber ikke, at du er i tvivl længere. Ellers må du da skrive tvivlen ud igen. :-D

    SvarSlet
  5. Hi hi, Fru Friis, hvor er du altså skæg :-D
    Jeg synes altså også at du er en meget atypisk fattig studerende, Ungersvend. Men jeg beundrer dig for din energi ud i kogeriet. Fuglene er desværre fløjet med mine ribs allerede, men nu ved jeg da hvor jeg kan finde en opskrift, hvis jeg når at snuppe nogle til næste år. :-)

    SvarSlet
  6. Hej Hanne!

    Jeg gør mit bedste. :-)

    SvarSlet
  7. Hej ungersvend

    Prøv at komme lidt stjerneanis, lakridspulver eller et par spejderhagl i når du koger ribsene!!
    Det er klasse - og et sikkert scoretrick ;)
    Denne gang er det gratis :)) resten kan vi tage over mail, laver nemlig selv mine opskrifter :)
    Anneliseknudsen75@yahoo.dk
    Kh. En madNØRD

    SvarSlet
  8. Hej madNØRD

    Tak for tips!
    Det lyder spændende med opskrifter...

    SvarSlet
  9. Hej. ;-)
    Dumt spørgsmål, men hvad mener du med skummes?
    Og kan du fryse saften ned i små bøtter når den er kølet af. ;-)

    SvarSlet
  10. Hej Anonym!

    Skummes betyder, at når saften koger, så kan der komme noget hvidt skum på overfladen. Skummet kommer på grund af urenheder i saften, har jeg fået at vide. Og det fjerner man ved at skumme saften - det vil sige, at man tager en ske og forsigtigt fjerner skummet uden at få for meget saft med.

    Jeg har ikke prøvet at fryse det, men jeg tror godt, at man kan. Du kan jo evt. prøve at fryse en lille portion først.

    God fornøjelse! :-)

    SvarSlet