Sider

mandag den 13. juni 2011

Knækbrød med kerner

Jeg har bagt knækbrød med masser af kerner i, og de blev super gode! Jeg vidste slet ikke, at det var så nemt selv at lave sit eget knækbrød. Opskriften fandt jeg hos Madmagasinet lige her. Får du lyst til at lave dem, efter du har læst mit indlæg, så gå ind og find den nøjagtige opskrift på linket der.


Der er mange kerner i de her knækbrød, og det er lækkert. Som I kan se på billedet, skal der 1 dl af fem slags kerner i, her solsikkekerner, havregryn, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner.


Kernerne og grynene blandes med mel, bagepulver og salt, og så kommer det til at se sådan ud. Jeg brugte en teske salt mindre, end der står i opskriften, fordi jeg ikke vil have brødet så salt. 


Det hele blandes med vand og olie. Jeg brugte en elpisker, for det synes jeg var nemmest. (Og det hænger ikke sammen med, at jeg havde en skepsis over for selv at lave knækbrød! Eller...)


Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir med en køkkenrulle, eller bare noget andet, som er rundt og kan rulle. Og det er super nemt, fordi der er olie i, så det klistrer slet ikke fast til nogen som helst steder! Det var jeg ellers bange for.


Så ligger det der, flyttes over på en bradepande, inddeles i stykker og måske drysses med birkes. Og så er de klar til ovnen!


Og så er de færdige! Nam nam! De smager rigtig godt af mange kerner, og så knækker de ikke slet ikke så let. 

God aften.

2 kommentarer: