Sider

tirsdag den 14. juni 2011

Newyorkerbyhearts sjaskekage


I dag har jeg bagt 'Newyorkerbyhearts sjaskekage'. Kagen har mange navne og hedder oprindeligt Gunvor-kage. Men hende kender jeg ikke, derfor har jeg navngivet den 'Newyorkerbyhearts sjaskekage'. Det er nemlig hende, Newyorkerbyheart, der videregiver opskriften. Find opskriften her.


Det er nemlig en ret sjasket kage. Dejen til bunden er lidt sjasket, og ovenpå skal der marengs, inden den skal i ovnen, og det er jo også sjasket. Ovenover har jeg rørt bunden sammen og smurt ud i en lille bradepande.


Og derpå skal der så marengs. Det er lidt specielt ved den her kage, at dejen og marengsen smøres oven på hinanden, mens begge dele er rå.


Og så skal den bages. Hold øje med den! Min fik lidt for meget, men den kunne heldigvis sagtens spises. Jeg tror, at vores ovn varmer lidt hårdt. Den fik lige 20 min i ovnen, den skulle nok nærmere have haft 16-18 min.


Så skal den afkøles helt, og ovenpå kommes flødeskum eller en blanding af flødeskum og cremefraiche. Til sidst lægger man noget frugt på. Brug det, du har, friskt eller henkogt/konserves. Jeg brugte henkogte pærer.

Og så til det der med smagen. Jeg har hørt så meget om, at den her kage skulle være fantastisk og helt vildt lækker. Jeg synes ikke, at kagen er fantastisk. Den er god, men ikke fantastisk. Jeg tror, det er fordi, at bunden smager meget af æg, og det er jeg ikke vild med. Men det ændrer jo ikke ved, at der er rigtig mange andre end mig, der har fundet kagen fantastisk.

5 kommentarer:

 1. Æv, at den ikke faldt så meget i din smag, men man kan jo ikke vinde hver gang ;-) Er dog glad for at du har afprøvet den...

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe
  Ja, smag og behag er heldigvis forskellig!

  SvarSlet
 3. Nam :) Ser god ut. Nå vår vi se - jeg har byttet nettleser. Hilsen Hanne

  SvarSlet
 4. forbli pålogget var greia - takk :) Når jeg tok vekk det ble det bra :))))

  SvarSlet
 5. Hej Hanne

  Godt, at det løste dit problem !!

  SvarSlet