Sider

tirsdag den 5. juli 2011

Hindbær-solbærmarmelade

Det er en dejlig tid lige nu med meget frugt og bær i haven. I den gamle, grønne syltebog fandt jeg opskriften på det her marmelade.


Hindbær og solbær ribbes, skylles.


Solbærrene kommes i kogende vand.


Hindbær og sukker tilsættes efter lidt tid.


Så skal det koge, og vanille og atamon tilsættes.



Det varme marmelade fyldes på varme glas.


Jeg fik til 4 halvsmå glas.


Jeg fik lavet det her marmelade i går, og det smager skønt. Smagen er dog lidt stærk.

Nu skal jeg i gang med mit projekt. Om præcis en uge har jeg endelig ferie!




Hindbær-solbærmarmelade
ca. 1½ liter


½ kg solbær, skyllede og ribbede
1½ dl vand
½ kg hindbær
1 kg sukker
½ tsk Rød Melatin/atamonpulver eller andet konserveringsmiddel
1 tsk vanillesukker

Solbærrene drysses i kogende vand og koges under låg over svag varme 5-10 minutter, til de er bløde.
Hindbær og sukker blandes i.
Syltetøjet bringes i kog under omrøring og koges 10 minutter. Skummet fjernes.
Rød Melatin/atamonpulver og vanillesukker tilsættes.
Syltetøjet fyldes i varme, atamonskyllede glas, der lukkes til med det samme.

2 kommentarer:

  1. Ja, det minder lidt om min dag - jeg havde bare kirsebær i gryden........og du har ret, det er en skøn tid i haven lige nu :o)

    SvarSlet
  2. Hej Helle

    Det er godt at høre, at der er gang i gryderne derude. :-)

    SvarSlet