Sider

torsdag den 28. juli 2011

Stegt svinekød med iceberg og jordbær

Jeg har længe haft lyst til at lave aftensmad med jordbær, så nu skulle det være. Retten har en rigtig god smag, det er frisk sommermad.


Pølseskiver steges i hvidvinseddike og honning.


Icebergsalat vendes i.


Det sidste er jordbærrene, der kun lige skal vendes med, og så er retten færdig.


Jeg kan godt lide at maden er let, når det sådan er sommer, som det jo endelig er blevet nu! Og så er jeg også ved at tage kørekort på et lynkursus i de her uger, så jeg har ikke så meget energi tilbage, når dagens teori og køretime er overstået. Derfor må maden gerne være lidt let. :-)

Og nej, jeg er ikke kun lige fyldt 18! Jeg har bare ventet nogle år med at tage kortet... ;-)

Jeg fandt den her hurtige og lette opskrift i Spis Bedre 6/2011. Den har en rigtig god smag, hvidvinseddike og honning sammen er godt. Der skulle ikke så mange jordbær i, men så har jeg jo resten af bakken til lidt dessert med honning på. ;-)

Jeg havde kun pølser, så det brugte jeg, men for eksempel schnitzel ville også være godt.

Jeg lavede desværre en fejl. Salaten og jordbærrene fik alt for lang tid på panden, så det blev slasket og ikke sprødt, som det skulle have været. Jeg viser dog opskriften alligevel, for hvis man lige er opmærksom på ikke at gøre som mig, bliver retten lækker!


Stegt svinekød med iceberg og jordbær
1 person

1,5 dl ris
150 gram mørt svinekød, fx schnitzel eller mørbrad (jeg brugte pølser i mangel af bedre)
1 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning
½ icebergsalat
4 jordbær

Sæt risene til at koge, som der står på pakken.
Brun kødet godt i olie på en pande, indtil det er gennemstegt. Vend kødet med eddike og honning, og lad det brune lidt.
Snit iceberg i grove stykker, og vend det hurtigt på panden.
Skær jordbær i skiver og vend lynhurtigt i. Hverken salat eller jordbær må nå at klaske sammen!
Server straks sammen med ris.

Husk, at du kan printe opskriften ud.

6 kommentarer:

  1. Har godt hørt om jordbær i salater....men har aldrig følt mig fristet til at forsøge mig - men retten ser spændende ud.....og man skal jo prøve lidt nyt ind i mellem ;o)
    For 3 år siden tog jeg kørekort til MC på lyn-tid, kan godt huske hvor hårdt det var - så held og lykke med kørekortet.

    SvarSlet
  2. det ser bare lækker ud. Jordbær i salater er altid rigtig godt.

    Ha' en dejlig aften :-)

    SvarSlet
  3. Hej Helle!

    Jeg kan huske for nogle år siden, hvor det var en bønnesalat med jordbær, der var helt vildt populær. Det har nok udviklet sig siden da.

    Spændende - tror du så, det er en fordel med lyntid, når man skal tage et kort? Jeg kan nemlig ikke helt finde ud af det, men indtil videre synes jeg bare, det er rart, at man ikke også skal tænke på studier samtidig. :-)

    SvarSlet
  4. Hej Madam Bæk

    Det er ret nyt for mig, men jeg tror, det er noget, der skal laves oftere i fremtiden! :-)

    SvarSlet
  5. Da jeg tog bilkørekort, var det på traditionelvis over nogle måneder (2-3 tror jeg) og MCkortet tog jeg på 4-5 uger.
    Jeg synes ikke det gjorde nogen videre forskel på mine evner som fører......det er jo de samme krav og antal timer man skal igennem og under alle omstændigheder, er det først efterfølgende man bliver rutineret - så glæd du dig bare over dit valg.
    God weekend og kh.

    SvarSlet
  6. Hej igen Helle

    Så vil jeg bare glæde mig over valget. :-)

    SvarSlet