Inspireret af denne opskrift, gav jeg mig derfor i kast med en bagepulverdej. Jeg glemte at tage billeder undervejs (do'h!), men det er ret ligetil.
Jeg var skeptisk, for jeg havde læst kommentarer om, at de var tørre. Men resultatet er blevet godt, synes jeg. Det er fint alternativ, hvis man ikke har gær. De har den der scones-agtige smag, så kan du ikke lide den, tror jeg du skal bruge en anden dej. ;-)
De skal vist lige køle af, inden jeg spiser dem.
Og så et fif. Jeg legede lige voodoo med mine pølser og stak et par huller med en knivspids, for at undgå sprukne pølser, det hader jeg nemlig. Og det hjalp!
Ja, de er ret lyse. Måske var det fordi jeg penslede med mælk, eller også skulle de have stået lidt højere oppe i ovnen.
Pølsehorn med bagepulver
4-6 små horn
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
50 gram smør
½ dl mælk
4-6 små pølser
æg eller mælk til pensling
Bland mel, bagepulver og salt. Hak smørret ned i. Bland mælken i og ælt hurtigt sammen, evt. med en ske. Prik pølserne med en skarp kniv.
Rul dejen ud, del i trekanter og rul hver trekant rundt om en pølse. Eller tag en klump dej, form den flad og aflang i hånden, og fold den rundt om en pølse.
Pensl med æg eller mælk. Drys evt. med sesamfrø.
Bag 12-15 minutter ved 200 grader.
Serveres lun.
Hm, jeg synes, at jeg har det med at blive lækkersulten hver gang jeg lige er inde og vende på din blog. :-)
SvarSletHåber det går godt med at arbejde med din eksamensopgave.
Kh. Solsikke
Hej Solsikke!
SvarSletHa ha, det er vel kun en god ting?!
Tak, det går rigtig godt faktisk. Tidsplanen holder - indtil videre. Men det skal den jo også bare, tidsplanen, når man laver journalistik.
Det er egentlig meget rart at dele det på bloggen, så man ligesom bliver 'holdt oppe' fra endnu et sted. :-)
Velbekommen ;-)
SvarSletTak Madam Bæk!
SvarSlet