I går prøvede jeg Verdens Bedste Brød, og det blev jeg nødt til at videreudvikle til rundstykker. Tanken er god, men det kræver både finjusteringer og øvelse at få dem helt rigtige.
Ingredienserne blandes hurtigt sammen.
Dejen hviler og efter det tager man den ud og strammer den op.
Dejen formes til boller og hviler natten over.
Næste morgen sættes den kolde stegeso med låg på ind i en varm ovn. 20 minutter med låg og 10 minutter uden, og så er de færdige.
Efter jeg havde lavet Verdens Bedste Brød i går og havde læst om at bruge metoden til rundstykker lige her, måtte jeg simpelt hen prøve det.
Så jeg satsede på hvide, klassiske rundstykker. De blev ikke helt, som jeg håbede, så der skal nogle finjusteringer til - og øvelse. Blandt andet hævede de ikke nok op.
Så jeg har sat en ny portion dej over, og så prøver jeg igen i morgen tidlig.
Men misforstå mig ikke. De her rundstykker er bestemt luftige og lækre! Jeg vil bare se, om det kan blive bedre. ;-)
Næsten rigtige rundstykker
6 stykker
en lille klump gær på størrelse med en ært
1½ dl vand
½ tsk salt
200 gram hvedemel
Røren gøren ud i vandet. Tilsæt salt og mel og bland hurtigt sammen. Dejen skal ikke æltes.
Dæk dejen til og lad den hæve lunt 6-12 timer.
Tag dejen ud på en meldrysset bord, stram den op og form den til 6 runde stykker.
Læg dem på bagepapir i bunden af en stegeso eller støbejernsgryde. Uden bagepapir brænder de fast.
Lad dem hæve lunt og tildækket 6-12 timer, for eksempel natten over. I alt skal dejen hæve ca. 18 timer.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader i 20 minutter med låg på.
Skru ned til 230 grader, tag låget af og bag i yderligere 10 minutter.
Lad dem afkøle inden servering.
- Husk, at du kan printe opskriften ud.
Hjemmebagte rundstykker en regnvåd søndag morgen....det bliver da bare ikke bedre, vel :o)
SvarSletHej Helle
SvarSletDet var simpelt hen så lækkert.